1 klik, 1 sedekah

Perkhidmatan Kereta Sewa

Rabu, 5 Januari 2011

Cara Nak 'UP' kan Blog Korang Guna GENGBLOGGER !!

traffik jem dari gengblogger..huhu..


Assalamua'laikum. Rahsianya?? Hahh..senang je, tak susah pon. Entry kali ni ringkas je. Bukan la kita nak kejar populariti, tapi ceritanya sekarang ni kita nak bagitau kat satu dunia yang kita ni ada blog dan kita nak bercerita melalui blog. Yela, seluruh dunia boleh tengok kot kita punya blog sekarang ni kan. Tak sangka entry teguran chawi ni ramai yang komen, nak tau sebab apa? Semuanya sebab gengblogger.

Kali ni chawi nak cerita pasal gengblogger je. Tak nak cerita pasal benda lain sebab dah takda idea sebenarnya.hehehe.. Kalau tengok dekat bahagian depan, lepas tu tengok kat popular hari ini korang akan nampak tajuk Serius !! Aku Tak Suka Dengan Blog Ni !!. Tapi semalam punya cerita la, bukan hari ni.

Ni rahsianya.. TAJUK ENTRY.. Tu je sebenarnya. Sebabnya semua orang akan baca tajuk dulu, betul tak? Buat tajuk entry biar sampai orang akan kata dalam hati "ish, betul ke ni, tak caye ar.." Haa..kat situ kita dah ada attraction untuk orang membaca entry kita. Isi dalam entry tu korang bantai je la apa-apa pon.hohoho..

p/s: Ok la, hope lepas ni korang buat tajuk gempak-gempak la. Contoh yang best macam entry ni..
http://episodkehidupanku.blogspot.com/2010/11/walawei-tak-sampai-sebulan-join.html. hehehe..amacam? Best kan? huhuhu...

13 ulasan :

Revolusi Blogger

ŀ
wordpress hosting