1 klik, 1 sedekah

Perkhidmatan Kereta Sewa

Ahad, 23 Januari 2011

Punca Orang Tak Komen Kat Entry Korang

Nak komen ke?

Assalamua'laikum. Dah lama tak menaip entry. Lamakan? Rasanya dah 2 hari dah blog chawi ni tak di'update'. Biasa la, orang busy dengan bisnes.huhu.. Ok la, cukup mukadimah untuk entry ni.hehe.. Saba la, nak cerita la ni.

Ok, kat sini chawi just nak fokuskan pada 1 benda je. Benda ni salah 1 daripada punca-punca entry korang orang tak minat nak komen. Dah ramai dah blogger cerita pasal benda ni, tapi takpa la. Just nak ingatkan korang je. Ok-ok, gini ceritanya..

Nak tau apa salah 1 punca tu? Sebenarnya korang menyusahkan orang yang nak komen kat entry korang. Maksudnya kat sini, tiap kali orang tu klik post komen dia kena reload page tu dulu. Lepas reload tu kena isi 'word verification' pulak, lepas tu baru boleh post. Tak ke tu menyusahkan. Adoi..susahnya. Takda la, sekarang ni kita tak nak menyusahkan pengunjung blog kita. Sian la kat diorang tu. Kena pulak internet dia slow tahap gaban, lagi susahkan dia. Betul tak? Kalau macam chawi ni takpa la, internet kat rumah ni dah setaraf Unifi. Cuma bil je tak pernah bayar lagi.hahaha.. Dah, abaikan..

So, macam mana nak setelkan masalah ni? Ok, apa kata chawi cadangkan kat korang (yang mana belum buat lagi) korang ikut step kat bawah ni. Mudahkan pengunjung anda untuk mengomen-ngomen.huhuhu...

Haa, just ikut step-step ni. Senang je, ada 4 step..

1
 Pergi kat setting, lepas tu amek bahagian comment.

2
 Pilih Pop-up window

3
Kat sini pilih No je

4
Dah siap klik save setting.


Haa..kalau dah siap korang akan dapat tengok perubahan pada bahagian komen korang tu macam korang nak komen kat entry chawi ni. Ok, tu je yang chawi nak cerita. Setel....

Kali ni giliran blog ni pulak..





39 ulasan :

Revolusi Blogger

ŀ
wordpress hosting