1 klik, 1 sedekah

Perkhidmatan Kereta Sewa

Ahad, 23 Januari 2011

Rahsia Sebenar Nak Dapat Buffered Earning Nuffnang

nuffnang logo

Assalamua'laikum. A eh, laju je korang klik ye kalau nak cerita pasal Nuffnang.hehe.. Rasanya tak perlu cerita kot apa itu Nuffnang, apa itu Buffered Earning (BE), apa itu duit.hehehe.. 

Mesti korang pon teringin nak dapat BE ni kan? Sapa tak nak rezeki datang mencurah-curah ni.huhu.. ok la, kat sini chawi nak cerita macam mana caranya nak dapatkan BE ni. Apa yang dikatakan dengan mesra Mr. nuff tu? Korang faham tak? Maksudnya hubungan korang dengan Mr. Nuff dah macam adik beradik la.huhuhu..

Setelah dikaji-kujie chawi faham la cikit-cikit tips-tips macam mana nak dapatkan BE ni. Apa yang chawi dapat rumuskan Mr. Nuff ni sebenarnya tentukan dulu blog yang cukup kriteria yang diorang tetapkan lepas tu baru la dia sumbat BE kat blog korang tu. Tak semestinya blog yang ramai visitor tu boleh dapat BE, bukan tu yang Mr. Nuff tetapkan. Nak tau apa rahsianya? 

Firstly, mesti la kena update survey. Yang ni wajib. Tak update macam mana Nuffnang nak tau yang korang ni sihat lagi ke tak.huhu. Kalau korang sentiasa update secara tak langsung diorang akan tau perkembangan terkini korang. Lepas tu rajin-rajinkan lah bertanya pada Mr. Nuff. Hantar tiket kat beliau. Tanya je apa-apa yang korang rasa korang tak faham. Ni la caranya nak eratkan silaturrahim korang dengan Mr. Nuff..hehehe.. Eleh, ni dah banyak kali dengar dah. Tak payah bagitau pon takpa, semua orang dah hafal.

Ok, kali ni korang jarang dengar pasal ni. Backlink. Haa..ni seperti yang kujie cerita memang ni merupakan syarat yang tersembunyi yang jarang orang bagitau. Korang kalau dah buat cerita pasal Mr. Nuff ni korang letak la backlink Nuffnang kat entry korang tu. Tau kan apa tu backlink. Chawi dah cerita dah kat entry-entry sebelum ni. Kalau tak faham boleh rujuk entry-entry chawi yang lepas. Ok la, senang cerita lepas je korang tulis perkataan Nuffnang korang link kan dia. Tu ja caranya. Faham?? Kenapa backlink ni penting?? Sebabnya backlink ni sangat berharga bagi sesebuah website. Sekali korang backlink kat entry korang maknanya korang dah mempromosikan website tersebut kat orang ramai. 

Ok la, malas nak cerita dah. Penat pulak taip panjang-panjang ni.hehehe.. Ingat ! Backlink.. Backlink.. Backlink... Tak percaya?? Senang cerita baca je kat SINI...

p/s: Ingat backlink ingat pada blog ni sama..


40 ulasan :

Revolusi Blogger

ŀ
wordpress hosting