1 klik, 1 sedekah

Perkhidmatan Kereta Sewa

Sabtu, 1 Januari 2011

Kepentingan Ranking Sesebuah Blog..

Ni rank blog BEN Ashaari

Assalamua'laikum. Kalau entry petang tadi chawi cerita pasal rank blog dah naik, sekarang chawi nak cerita kepentingan rank alexa dalam sesebuah blog. Kat atas korang boleh tengok rank blog BEN Ashaari. Macam Mane? Dasyat kan? Kat malaysia ranking dia nombor 243. Kat sini korang boleh check ranking website yang ada kat Malaysia ni. Tengok sendiri ye kat SINI.

Ok, kepetingan nye ape? Pada kebiasaanya, pengiklan melihat alexa rank ini sebagai kayu pengukur untuk beriklan di blog korang atau menentukan bayaran yang bakal korang perolehi. Untuk pengiklanan di blog bahasa Inggeris, Review Me dan Sponsored Reviews mengunakan alexa rank ini untuk menentukan bayaran. Maybe ni untuk Google Adsense kot. Banyak lagi pengiklan-pengiklan yang tengok rank ni untuk menetukan pembayaran iklan tu. Untuk blog bahasa melayu, mungkin juga secara kasarnya pengiklan melihat alexa rank tinggi maka pelawatnya adalah tinggi. Tapi ramai yang join Mr Nuff je chawi tengok.huhu..


Betul ke apa yang chawi bagitau ni? Betul la tu.. Tak kan chawi nak tipu pulak.hehe. Lepas ni chawi nak cerita lagi macam mana nak bagi rank blog korang cepat naik. Senang je. Tunggu yer..huhuhu


p/s: Kalau nak tengok rank blog chawi boleh klik SINI ye..

24 ulasan :

Revolusi Blogger

ŀ
wordpress hosting