1 klik, 1 sedekah

Perkhidmatan Kereta Sewa

Isnin, 10 Januari 2011

Ping Blog Tu Penting Kalau Anda....

ping-ping.. ;D

Assalamua'laikum. Tutorial lagi? ye, betul tu.hehe.. Kenapa chawi kata penting? Sebabnya ramai yang lepas post entry dia buat dono je. Kalau korang jenis yang tak kisah pasal semua ni takpa, tapi kalau korang jenis yang suka bermain dengan SEO ping blog ni penting supaya 'spider-spider' dari segala jenis enjin carian dapat menangkap entry korang tu.

Rajinkan diri korang untuk ping blog at least 2 kali sehari. Nak tau chawi selalu ping kat mana? Meh sini chawi bagi tau cikit.hohoho..

1. http://www.totalping.com/
2. http://pingler.net/
3. http://pingomatic.com/
4. http://blogsearch.google.com/ping

Macam mana nak ping? Tu pon mau ajar ka? Isi je la apa yang patut. Select all pada semua kotak-kotak tu. Lepas korang ping korang dalam masa lebih kurang 10 minit korang akan lihat hasil nya kat google/yahoo. Tak caya korang try la copy 1 ayat dekat entry yang korang baru post tu and then paste dekat google and search. Haa..macam mana? dah tersenaraikan? So, boleh la dapatkan traffik dari enjin carian ni. Kalau korang tak ping tu tak tau la ada ke tak.

p/s: Nak traffik lagi letak banner free backlink macam kat sidebar chawi ni. Klik kat free backlink, lepas tu copy dia punya code and paste kat korang punya blog.huhu..

8 ulasan :

Revolusi Blogger

ŀ
wordpress hosting