1 klik, 1 sedekah

Perkhidmatan Kereta Sewa

Sabtu, 15 Januari 2011

Blogger Penipu SHOUTBOX !! Anda Bodoh !!!

jaga-jaga..

Assalamua'laikum. Rasanya ramai yang pernah kena macam chawi jugak kot. Korang tau tak sebenarnya ada software yang digunakan untuk menipu blogger-blogger yang gunakan shoutbox. Kepada yang berkenaan, nak guna software tu pon agak-agak la, setakat setahun sekali takpa la jugak. Ni tiap hari menipu orang dapat detect la. Bodo macam l*mb*! Lembu kat bawah ni lagi cerdik!

"huhu..rasa bangga pulak bila ada orang puji"

Caranya yang blogger tu buat senang je, sekali dia jerit dia boleh hantar kat berpuluh-puluh shoutbox blog. Padahal dia bukan datang blog kita pon. Berlaku penipuan di alam siber kat sini.huhu..  Ayat manis je macam ni "saya singgah ke blog awak, jemput la ke blog saya ye". Amboi sopannya dia, macam ayat anak dara. Padahal yang selalu buat benda ni blogger lelaki (yang perempuan pon ada jugak kot?).hehe..

Masalahnya kat sini dia blogwalking cara menipu, tu la pasalnya. Tak ikut standard operation procedure (SOP). Nak blogwalking tu biar la cara yang berhemah. Jangan la menipu. Tak baik untuk kesihatan blog anda.

p/s: Hope lepas ni takda dah benda-benda ni. Peace for blog! :)

66 ulasan :

Revolusi Blogger

ŀ
wordpress hosting