1 klik, 1 sedekah

Perkhidmatan Kereta Sewa

Ahad, 2 Januari 2011

Cara Nak Naikkan Ranking Blog (Alexa)

Alexa
Assalamua'laikum. Haa.. Tibalah masa yang ditunggu-tunggu. Semalam chawi dah cerita tentang Kepentingan Ranking Sesebuah Blog, kali ni seperti yang dijanjikan chawi akan cerita macam mana nak naikkan page rank korang. Apa yang chawi nak bagitau semua ni adalah dari sumber yang boleh dipercayai. Jangan risau k! hohoho.. Kat bawah ni chawi senaraikan cara-cara nak naikkan page rank korang guna Alexa.

1. Install Alexa toolbar pada browser korang. Nak install klik kat SINI.

2. Lepas je install toolbar gantikan home page browser korang tu dengan website/blog korang. Tak nak buat pon tak pe, chawi tau korang sayang pada google (chawi pon sama) huhuhu..

3. Masukkan alexa widget ke website/blog korang. Ada webmaster kata widget ni akan membantu alexa tentukan jumlah pelawat ke blog korang. Mungkin ianya dikira kalau ada orang klik kot (chawi pon tak pasti, yang penting ikut je).

4. Ringankan jari, luangkan masa untuk komen diblog orang lain.

5. Kalau korang layan forum, jangan lupa dibahagian signature korang letakkan link blog korang tu.

6. Sewa ruangan iklan yang berkaitan dengan webmaster. Mungkin berbaloi sikit.

Haa.. Kan chawi dah kata, senang je. Yang chawi dah buat nombor 1, 3, 4, 5. Nombor 2 dengan 6 tu tak pernah buat lagi. Tengok dulu, rasa-rasa kalau nak buat chawi buat la.hehe..

p/s: Nak berjaya kena berusaha..kan3??

19 ulasan :

Revolusi Blogger

ŀ
wordpress hosting