1 klik, 1 sedekah

Perkhidmatan Kereta Sewa

Ahad, 16 Januari 2011

Download Mp3 Kat Youtube

macam mana?

Assalamua'laikum. Selalu kawan chawi tanya macam mana nak download lagu kat youtube. Sebab kat youtube ni kita boleh cari yang high quality. Dah dengar lagu tu kat youtube baru download. Kalau download biasa kita tak boleh nak dengar dulu kan? So, takda la penat-penat download lepas tu dengar lagu tu macam hampeh. Kan buat susah je. Tambah pulak kalau internet slow.

Kalau download tempat lain boleh jugak, chawi selalu guna 4shared je kalau nak download. Senang dan mudah. Tapi takpa la, oleh sebab diorang selalu bertanya, chawi ajar la cikit-cikit.hehehe..

1. Bukak laman web YouTube, lepas tu cari lagu yang korang suka. [kalau boleh cari yang HQ (High Quality) Audio]

2. Lepas tu 'copy' dia punya URL. Kalau tak faham boleh tengok kat bawah ni.


3. Bukak laman web ni. http://www.video2mp3.net/. Paste URL tadi tu kat sini. Boleh pilih nak high/standard.


4. Lepas tu klik convert. Dah klik Tunggu kejap. Lepas tu keluar paparan macam kat bawah ni. 


5. Hah..apa lagi, download je la. Senangkan?


Sebenarnya banyak cara lagi, malas la pulak nak tunjuk. Tak larat nak menaip.huhuhu.. Ok la, daaa~

p/s: Pada yang belum tau, bermula dari entry yang INI, chawi akan tolong promote blog korang secara random k. So, kali ni giliran....





1 ulasan :

Revolusi Blogger

ŀ
wordpress hosting