1 klik, 1 sedekah

Perkhidmatan Kereta Sewa

Rabu, 19 Januari 2011

Pemenang Segmen "Kome Kuat Ngarut"..Jeng3~

Tahniah pada pemenang..hahaha..

Assalamua'laikum. Sekarang ni chawi nak umumkan pemenang untuk segmen teka-teki yang chawi buat. Lawak betul la jawapan-jawapan yang korang bagi tu. Sampai menangis chawi baca tadi.hahaha.. Tak tau nak pilih mana satu yang nak dijadikan juara. Yang tak menang tu jangan la amek hati ye, ni pon just segmen suka-suki je.huhuhu.. Takpa, semua yang join segmen ni chawi akan promote jugak blog korang melalui entry-entry chawi yang akan datang. Janji!!hohoho..

Ni bukan chawi, tapi Nub.hahaha.. (hang kena lagi.haha)

Ok la, Kita tengok ragam-ragam pengomen dulu.hahaha..


Buat Karangan

erm..!!! mcm2 tol.. hhaaha 1. sebab bomoh 2 xbakar sampah 2. sebab bomoh selalu kembong perot, then bila dia asa nak buang angin dia bakar la kemenyan tu coz nanti bila dia terbuang angin xdak la sapa2 dapat detect dia. huk9..!! nak melindungi dirilah katakan.. 3. sebab asap tu kan dapat mengaburkan mata2 hamba2 Allah yg p jumpa bomoh. taktik kotorlah kan..!! misalnya: bila jew bomoh tu tanya "eh, nampak x apa yg ada lam asap ne..!!! mesti la owg yg p tu ckp xnmpak tok. then, terus bomoh tu kata lau xnampak itu tandanya kamu ank luar nikah.." mcm lam cter nujum pak belalang tu lah katakan..!!hak9..!! nampak sangat lah kan taktik 2 kotor..!! pastu terus bomoh tu cakap nak lagi nampak.. lagi byk asap kemenyan kena ada..!! dan2 pengeras pon kenalah tinggi. huk9..!! 4. sebab nak takot2kan owg la..!! yelah jin kan suka asap..!! lagi meriah asap kemenyan tu lagi bertambahlah kepercayaan owg kat bomoh tu..!! then, lagi bertambah2lah meriah majlis bomoh tu uat. pas2 duit pon masyukkk la..!!

owh...senang ke teka teki tu... the answer is.. selalunye bomoh.dukun ni sedara sepupu paling rapat ngan setan...so..kalau die nak main jampi serapah ni..die takde ilmu cam harry potter...so,die kene mintak tlg ngan setan...feveret food setan is asap..setap x makan bende laen..so,bomoh bakar kemenyan sbb nk upah setan kesayangan die utk tolong bg jampi die menjadi la..beside that...kebanyakan rumah bomoh ni terceruk hujung kampung or dekat2 ngan hutan..bile dekat dgn hutan,nyamuk banyak..so,bila die bakar kemenyan,nyamuk pun tak ingin nk dekat sbb kalo bomoh tu kene demam denggi,xde la income die masok kan? sory jwpn pjg sikit...


Orang bagi teka-teki kat dia, dia bagi balik 
teka-teki kat chawi..nah, amek ko. haa,
korang tolong jawab boleh??hahaha..

nak bagi teka teki jugak..... *menda ape ada BADAN bukan MANUSIA, ada SAYAP bukan BURUNG, ada TANGGA bukan RUMAH.... hehe.. kalau xdapat jawab..bg la jawapan yang pasal kemenyan kat atas tu... (^_^)


Guna sistem ugutan pon ada.
 Korang ni lawak betul la.hahaha..

pastikan aku jd pemenang , hahahaha.. klau x , aku mogok nanti .. hehehe



jeng3~

No. 7 = TENGKU NIZAM

No. 6 = SYUWAI

No. 5 = VYERHEART

No. 4 = MENUSUK HATI


No. 2 = ANITAFASHA

NO. 1........ 

[l_89ad759f164447feb317f1cd126ee4e1.jpg]

"aah..kenape bomoh tu tak bakar sate je..sedap baunye...nk kate halau nyamuk..bakar ubat nyamuk lgi elok..kalau nk wat isyarat SOS lg xbetoi..sbb hantu skang dah moden..boleh call je pakai telefon..jawapannya..bomoh ni mcm ahli silap mata..mase asap berkepul2 2..dy wat la trick dy..sape pon tak nmpak.."

Hahaha.. Bomoh pon pandai guna isyarat SOS jugak ke?haha...


Jawapan kepada teka-teki... Nak tau apa dia??

Sebab bomoh ni suka main gentel-gentel. 
(teringat masa kecik la tu, suka gentel taik hidung)
Korang tak perasan ke dia asyik bergentel je sambil layan bau kemenyan..hahaha
(Kepada bomoh2/dukun2, hangpa jangan marah aku. Aku men2 ja.hahaha)









16 ulasan :

Revolusi Blogger

ŀ
wordpress hosting