1 klik, 1 sedekah

Perkhidmatan Kereta Sewa

Sabtu, 4 Disember 2010

Para Blogger!! PLEASE BACE!

Assalamua'laikum. Bace berita harian hari ni tak? Bukan dalam surat kaba, kat laman web Berita Harian. Kerajaan Kelantan nak bagi peruntukan RM300 000 untuk 100 pasangan pengantin. Sapa-sapa yang rasa nak kawin tu cepat-cepat la pegi daftar ye. Kot-kot dapat ke.ngeh3~ Kalau single lagi cari awek-awek kelate deh.huhu. Nak tau lagi jom bace kat sini.

Cerita pasal kahwin ni chawi rasa nak tegur cikit la kat membe-membe yang sedang hangat bercinta. Bukan ape, chawi tengok page membe-membe fb dengan bloger ni ramai yang macam dah tak tahan sangat. Berkepit sana sinun, macam dah kawin 2 3 tahun dah. Bawak-bawak la bertobat sebelum terlambat. ~Mende chawi sembang ni. Takde kena mengena pon dengan tajuk kat atas tu.huhu..~ Saje je nak bagi ceramah cikit kat anak muda kita ni.hoho. Kenapa sume ni berlaku? Tanya diri sendiri balik. Apa yang buatkan kita jauh dari jalan sebenar. Adakah kita mudah terpengaruh dengan keadaan sekeliling? Ataupon terlalu ikutkan kehendak bf/gf kalian? So, fikirlah sendiri.
Gambar hiasan
Chawi bukan pe, rasa sakit hati tengok manusia-manusia yang 'terlampau sweet couple' ni. Nak tunjuk yang dia tu sayang lebih la kononnyer. Sapa-sapa yang terasa tu chawi mintak maap k! Ni just pandangan chawi je. Maybe ada orang yang akan kata "sibuk la ko ni, kubur masing-masing. lantak aku la nak buat pe. banyak mase lagi boleh tobat". Salah tu, mati tak mengenal usia. betul tak? So, lu fikirlah bro. Dosa, pahala masing-masing kan. Yang penting sekali jangan lupa amar makruf nahi mungkar. Cegah sebelum terlambat.

Sebenarnya banyak benda lagi chawi nak cerita ni, tapi faham-faham je la, kalian tengok page ni kalau entry dia panjang-panjang mesti malas nak bace punye. Tau sangat dah dengan perangai blogger ni.hohoho.. Ok la, jumpa lagi dilain entry k. Salah silap harap dimaafi. Selamat hari raya!

p/s: Please bagi pendapat kalian pulak... ;)





22 ulasan :

Revolusi Blogger

ŀ
wordpress hosting