1 klik, 1 sedekah

Perkhidmatan Kereta Sewa

Khamis, 16 Disember 2010

Keajaiban Microsoft Word!

Assalamua'laikum. Entry apa lagi ye untuk hari ni? Ada idea tak? Ni la yang chawi tengah fikir ni nak gebang cerita apa lagi kat korang.huhu.. Tiba-tiba pulak teringat kisah ni. Pasal microsoft word. Tiap-tiap hari kita guna microsoft word untuk buat assignment (chawi dah keje, mane ade assignment dah)huhu..

Nak tau apa yang ajaib nya benda ni? Rasanya ramai yang dah tau kot, tapi takpe la kita berkogsi ilmu bagi yang belum tau. Ni lah keajaibannya....

Cuba taip Q33 NY kat microsoft word korang tu macam ni..


Dah taip? Bagus. Mengikut Arahan.huhu.. Lepas tu tukar saiz tulisan kepada saiz 48 (nape 48? ikut je, jangan banyak bunyi)hoho.. And then tukar fonts tulisan tu kepada jenis wingdings. Tengok la hasilnya kat bawah ni..

>

>

>

>

>

>

>


Tau ke apa maksud ni? Mari kita kaji cikit. Q33 NY adalah pesawat yang melanggar World Trade Centre (WTC) masa kejadian 11/09/2001. Kalau tak salah chawi la, tulisan wingdings ni wujud pada tahun 1980-an. Maknanya mungkin benda ni dah lama dirancang. Tengok macam mana konspirasi Amerika dengan Israel ni dicipta. Yang dipersalahkan sekarang hanyalah orang-orang islam yang tidak bersalah. Sampai sekarang masih takda lagi jawapan tentang tragedi 11 september ni. 

Cuba pulak taip NYC lepas tu tukar saiz tulisan kepada 72 (tak kesah pon saiz apa), and then tukar pulak tulisan kepada 'webdings' dan juga 'wingdings' 


Tulisan webdings wujud pada tahun 1997. Kalau tengok gambar kat atas tu NYC dalam tulisan webdings bermaksud "I Love New York". Banyak lagi rahsia-rahsia yang boleh dikaitkan dengan sesuatu peristiwa dengan hanya menggunakan microsoft word ni. Nak tau cari la sendiri ye.huhu..

Ok la, jumpa lagi dilain entry...

p/s: Sapa boleh teka chawi tulis apa kat bawah ni (tulisan webdings)?? Betul dapat hadiah.ngeh3~


13 ulasan :

Revolusi Blogger

ŀ
wordpress hosting