1 klik, 1 sedekah

Perkhidmatan Kereta Sewa

Isnin, 6 Disember 2010

Keywords Yang 'Masyuk'..

Assalamua'laikum. Sori, hari ni lambat cikit nak buat entry. Bukan ape, asyik bizi je manjang. Ok la, tak mo celoteh anak mat lodeh, kita stret to the point. Ramai blogger yang baru ni tak tau kepentingan keywords yang agak 'ong' untuk sesebuah blog. (chawi pon blogger baru jugak.huhu..) Apa yang chawi tau la, (kalau salah tolong bagitau ye) dalam sesebuah entry pastikan korang ada meletakkan gambar-gambar atau perkataan yang selalu orang cari kat enjin carian macam kat google, yahoo. Sebelum tu korang kena la daftar blog masing-masing kat google. Baru la google boleh kesan blog korang tu. Yang penting sekali, (penting sangat ke?) jangan lupa lepas je buat entry pastikan korang 'ping' kan blog korang tu kat mana-mana laman web (nak senang pegi kat google pings je). Tujuannya supaya google tau yang blog korang dah di'update'. Tengok gambar kat bawah ni hasil dari entry chawi yang lepas.
ni la keywords yang 'ong' tu
Tu baru keywords hari je, belum lagi dicampur dengan hari-hari yang lepas. Tengok, betapa pentingnya keywords proton tu kat blog chawi.hehe.. Thanks to duniakiesya sebab chawi pinjam artikel dia.huhu..

So sekarang ni fahamkan keywods tu penting sebenarnya. Chawi nak cerita panjang-panjang pon bukan tau sangat. Ye la, blog baru je berusia 26 hari. Tak sampai sebulan pon. Tapi nak tengok berapa banyak Buffered Earning yang chawi dah dapat. Sila usha di bawah dan sila jangan jeles k.hohoo..
Sapa tau apa maksud geo global cpc? chawi tak arif sangat pasal benda ni. Sapa-sapa yang otai-otai Mr Nuff tu aja-aja la cikit ye.huhu..

p/s: Banyakkan belajar dari mana-mana tutorial blog kalau nak jadi otai blogger.hoho... ;)

5 ulasan :

Revolusi Blogger

ŀ
wordpress hosting