Subscribe to RSS feeds

1 klik, 1 sedekah

Revolusi Blogger

Jumaat, 11 Februari 2011

Realiti Seorang Penagih Dadah !

Assalamua'laikum. Korang pernah tengok macam mana kehidupan seorang penagih dadah? Cuba tengok gambar kat bawah ni, lepas renung-renungkan dan selamat beramal! hehe..

peritnya hidup macam ni!

sanggup tak korang jadi macam ni??

Gila ke nak hidup macam ni? Hidup menyusahkan orang! Lebih baik pegi mampos je. Lain la kalau orang tu nak berubah. So, korang yang kat luar tu fikir la baik-baik. Kat Malaysia ni yang ramai jadi macam ni bangsa melayu yang beragama islam pulak tu. Jangan sesekali nak try benda ni. Sekali dah kena memang susah nak berenti. 

Ni belum lagi cerita pasal rokok. Lagi ramai. Sorry la chawi bagitau ni bukan untuk mengutuk tapi nak bagi korang sedar cikit. Cuba korang fikir sekejap, apa faedahnya hisap rokok ni? Buang/bakar duit untuk dapatkan penyakit. Bukan kenyang pon kalau hisap rokok betul tak? Mengarut je semua tu. Dapat penyakit karang kena guna duit jugak kalau nak berubat. Ada orang kata kat chawi, "ko sembang je lebih, ko tak hisap rokok apa ko tau?". "Lantak ko la nak kata apa kat aku. At least aku boleh jugak fikir yang mana elok mana tak elok". So, korang sedar la cikit. Ok?? 

p/s: Nak buat seseuatu perkara tu fikir guna akal, bukan guna lutut. Peace!! ('!')

24 ulasan:

Artikel Busuk.Org

ŀ
wordpress hosting