1 klik, 1 sedekah

Gua Blog

Revolusi Blogger

Isnin, 14 Februari 2011

Cara Mudah Lajukan Mozilla Firefox

mozilla firefox

Assalamua'laikum. Oleh sebab chawi dah guna Mozilla Firefox 4 Beta sekarang ni, chawi nak bagi tips mudah untuk korang semua. Mungkin ramai yang dah tau pasal benda ni, tapi takpa la just nak sharing info je.huhu..

Ok. Mula-mula open korang punya mozilla firefox tu. Lepas tu kat address bar korang tu taip about:config macam kat bawah ni. And then tekan Enter.

taip macam kat atas ni
Lepas tu korang akan nampak benda kat bawah ni keluar kan? Tekan Enter lagi sekali.

tekan je enter
Paparan macam kat bawah ni akan keluar.

ubah bahagian preference name
Korang taip benda-benda kat bawah ni kat bahagian filter.

network.http.pipelining => Ubah kepada true
network.http.proxy.pipelining => Ubah kepada true
network.http.pipelining.maxrequests => Ubah kepada 12
content.notify.backoffcount => Ubah kepada 5
plugin.expose_full_path => Ubah kepada true
ui.submenuDelay => Ubah kepada 0
network.dns.disableIPv6 => Ubah kepada true
javascript.options.jit.chrome => Ubah kepada true
javascript.options.jit.content => Ubah kepada true

Pada bahagian-bahagian ni korang ubah sikit. Cara nak ubah nye korang just double click je. Dah siap semua tu korang close balik mozilla firefox tu. Lepas bukak la macam biasa. Tengok ada perubahan ke tak.hehee..

p/s: Banyak lagi cara nak bagi lajukan mozilla ni, tapi yang cara yang paling senang.. ;D

6 ulasan :

Catat Ulasan

ada nak katakan sesuatu? komen kat sini...

ŀ
wordpress hosting