1 klik, 1 sedekah

Perkhidmatan Kereta Sewa

Sabtu, 12 Februari 2011

Menjawab Soalan Cepumas Dari Eja

Corat coret eja.hehe..

Assalamua'laikum. Setelah di tag oleh Eja kat entry yang NI, chawi dengan ikhlas menawab soalan yang beliau bagi.cewaahh~ haha. Beliau bagi soalan, chawi jawab. Senang je, tak susah mana pon. Ni ha soalannya..

Ada 5 perkara berlaku serentak.
1. Air mendidih kat dapur.
2. Air paip melimpah kat bilik air.
3. Bayi menangis.
4. Telefon berbunyi.
5. Ada orang ketuk pintu.

Kalau anda diberi pilihan, apakah perkara yang anda akan ’settle’ kan terlebih dahulu? Anda dikehendaki untuk susun perkara 1 ~ 5 tersebut mengikut kepentingan dan keutamaan yang anda fikirkan. Semua perkara tersebut mestilah diselesaikan. Susunlah ikut perkara yang anda rasa lebih penting untuk diselesaikan dahulu.



Ok, chawi punya jawapan..


1. Bayi menangis.
Takkan nak biarkan bayi menangis kot. Kesian kat dia. Korang pon tak sanggup nak biakan macam tu je betul tak?


2. Air mendidih kat dapur.
Yang ni melibatkan keselamatan orang kat dalam rumah. Penting ni..


3. Air paip melimpah kat bilik air.
Tak baik membazir. Lagi pon bukannya susah nak tutup air, sekejap je buat benda ni.


4. Ada orang ketuk pintu.
Dah setel 3 masalah kat atas baru la pegi tengok sapa yang ketuk pintu. Takda la rasa susah hati sangat nak tengok tetamu. 


5. Telefon berbunyi.
Ni yang last sekali chawi akan buat. Kalau dah terlepas panggilan tu boleh call balik kan? Bukan susah pon, call je la.


Dah setel. So, apa jawapannya cik eja?hehehe..


p/s: Korang yang nak join pon boleh jugak, kalau nak join bagitau dia ye.huhu...

8 ulasan :

Revolusi Blogger

ŀ
wordpress hosting