1 klik, 1 sedekah

Perkhidmatan Kereta Sewa

Rabu, 16 Februari 2011

Kenapa Anda Buat Blog? Ni Rahsianya...

anda seorang blogger??

Assalamua'laikum. Macam tak percaya je yang chawi sekarang ni seorang blogger. Bukan lagi seorang broker, twitterer, facebooker, mahu pon seorang myspace ker. Kenapa chawi nak jadi seorang blogger? Suka hati chawi laa.hahaha.. Sebelum korang tanya, apa kata chawi bagi pendapat chawi kenapa korang jadi seorang blogger. Ni pendapat chawi je, takda kena mengena dengan sapa-sapa pon k! hehu~

1. Saja suka-suka. Akibat dah boring dengan facebook, myspace, twitter, dengan 1malaysia dia beralih arah. Kat blog ni boleh conteng macam-macam, takda sapa marah selagi dia ikut kod etika ketika berblog. Nak berblog pon ada kod etika, sapa-sapa yang tak tau tu kena baca balik.huhuhu..

2. Personal blog. Lebih kurang macam diari la. Oleh sebab zaman dah berubah, ni la diari sekarang ni. Apa barang pakai buku, tak canggih langsung! Kena kalau adik dia buat kapal terbang guna kertas diari tu kan susah. Kalau dah umur 70 nanti boleh la tunjuk kat cucu-cucu dia yang dia pernah buat blog. Kagum cikit cucu dia tu.hahaha..

3. Ikut peredaran semasa. Pantang ada laman sosial baru, laju je register. Bagus, tapi jangan la sampaikan menyusahkan kita pulak. Ye la, banyak sangat susah nak handle nanti. Nak handle seorang awek pon susah. Betul tak?

4. Cari duit. Haa..ni la antara sebab ramai buat blog ni. Tak salah pon, bagus la kalau macam tu. Sambil menyelam telan air sungai. Tapi kena pastikan kena dengan caranya. Tengok macam red mummy, beribu riban dia dapat sebulan dengan hanya berblog.

5. Nak jadi famous. Mana tau 1 hari nanti boleh jadi macam Hanis Zalikha ke. Saya suka Hanis Zalikha.muahaha.. 

6. Cari jodoh. Ada ka orang buat blog nak cari jodoh? Mesti la ada. Tak caya? Tanya chawi..haha..

So, korang rasa korang dalam kategori mana? Banyak sebab lagi sebenarnya. Cuba try test korang pulak bagi sebab kenapa korang buat blog..hehee...

12 ulasan :

Revolusi Blogger

ŀ
wordpress hosting