1 klik, 1 sedekah

Perkhidmatan Kereta Sewa

Jumaat, 18 Februari 2011

Nuffnang Marah Woo Korang Guna Backlink 'Iframe'

"Nah, amek hang"

Assalamua'laikum. Minggu lepas kecoh pasal blogger-blogger yang menggunakan 'iframe' untuk mendapatkan trafik. Nak tau apa itu 'iframe'? Korang cari sendiri ye kat google. Ni bukan masanya nak cerita pasal benda tu. Chawi pon tanpa segan silu tanya la kat Pak cik Nuff ni.

"Pak cik Nuff, ceq nak tanya cikit boleh tak?"

"Hah, awat? hang nak tanya apa dia?"

"Tak, sebenaq nya lagu ni pak cik, la ni kecoh pasai blogger guna 'iframe' untuk dapatkan trafik. So, kalau ceq nak buat macam depa tu buleh tak?

"Apa dia! 'iframe'? Hang jangan nak buat pasai ngan aku naa, satgi aku pelangkung kepala hang baru hang tau!"

"Laa.. Awat nya? Tengok depa selamber ja guna banda hat tu"

"Sapa dia blogger tu? Hang habaq mai kat aku sat. Pelaq sungguh depa ni. Depa tak baca polisi la tu"

Haa..lebih kurang macam tu la cerita nya. Kalau nak lebih detail lagi korang baca surat yang Pak cik Nuff pos kat chawi tadi. Baca kat bawah ni.

Hi Firdaus,

Terima kasih di atas maklum balas anda. Buat pengetahuan anda, perkara ini sudahpun jelas dinyatakan di bawah Seksyen 6 polisi kami di mana blogger-blogger kami telahpun diberitahu agar tidak menyalahgunakan servis kami. Penggunakan iframe untuk memanipulasikan bilangan pengunjung untuk blog adalah salah sama sekali dan sesiapa yang didapati menggunakan kaedah "click fraud" untuk meraih trafik ini pasti akan disenarai hitamkan dari network kami kerana seperti yang telah dikatakan tadi, ianya terang-terangan bertentangan dengan polisi kami.

Walaubagaimanapun, kami memohon kerja sama anda untuk memberitahu kami sekiranya ada terjumpa mana-mana blog yang disyaki terlibat dalam akitiviti yang tidak sihat ini. Pihak kami tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan ke atas blog-blog tersebut dan sekali lagi, kerjasama anda kami dahului dengan ucapan terima kasih.


Cheers,
Thara Sofian
Blogger Relations

Nuffnang Sdn Bhd




So, pendapat korang? Renung-renungkan, dan selamat beramal! muehehe..

38 ulasan :

Revolusi Blogger

ŀ
wordpress hosting