1 klik, 1 sedekah

Perkhidmatan Kereta Sewa

Rabu, 10 Ogos 2011

Aku Benci Gila Dengan Blogger 'Copy Paste' ni..

i like it!

Assalamua'laikum. Waa..baca tajuk memang boleh buat panas telinga blogger-blogger yang selalu buat macam tu. Sebenarnya bukan tu maksud aku. Ayat tu tak habis lagi sebenarnya. Dulu masa aku mula-mula buat blog pon aku selalu jugak 'copy paste' entry dari blog lain. Tapi aku tak lupa asal usul entry tu. Confirm aku letakkan link entry tu ke blog beliau. Bukan apa, kita dah la 'copy paste' lepas tu tak reti nak berterima kasih pulak. Tu yang buat aku benci tu.

So, countermeasure? Cewaahh.. Ni la ayat yang selalu bos aku tanya kat aku.huhuhu.. Ok la, Tnyt boleh menyelesaikannya. Aku pon sebenarnya baru je daftar blog aku ni kat sini. Setakat yang aku tau la, Tynt ni boleh naikkan kita punya ranking blog dan naikkan traffik ke blog kita. (betulkan aku kalau salah ye.hehe)

Macam mana dia boleh naikkan ranking dengan traffik kat blog kita? Bagus soalan kau tu. Sebenarnya macam ni. Tadi aku ada kata blogger yang suka copy paste entry korang selalunya tak letak link ke blog korang kan? So, ni la jalan penyelesaiannya. Sebagai contoh, Kalau korang copy paste entry aku ni ke blog korang secara automatiknya akan muncul 1 link ke blog aku. So, takda susah-susah nak copy link dari blog kita. Kiranya macam dia bagi backlink free la. Ok la, nak cerita banyak-banyak pon tak reti lagi. Aku ni masih lagi beginner.hehehe

Ok, so apa lagi pergi la register sekarang. Korang aku dapat lihat hasilnya nanti.. http://www.tynt.com/. Masa register nanti untuk pengguna blogspot JANGAN letak tanda '/' slash masa letak nama domain. Kalau tak, tak boleh register nanti.

p/s : So lepas ni anda digalakkan copy paste dari mana-mana entry dalam blog aku ni. Copy and share sekali entry aku ni kat blog korang ye. Kita share benda-benda baik ni.hehehe 

14 ulasan :

Revolusi Blogger

ŀ
wordpress hosting